Kiinnostaako jäsenyys?

Kiinteä jäsenmaksu - monipuoliset palvelut

Olemme tukenasi kaikissa työelämän eri vaiheissa. Kiinteään jäsenmaksuun kuuluvat ammatillisen edunvalvonnan ja työttömyyskassan jäsenyyden lisäksi monipuoliset osaamisen kehittämisen palvelut ja rahanarvoiset jäsenedut.

Liity jäseneksi

Jäsenistömme koulutustausta on moninainen

Kumula on ammattijärjestö, johon kuuluu mm. kirjastoalan ja hallinnon asiantuntijoita ja esihenkilöitä sekä monia muita kunta-alan ammattilaisia. Toivotamme yhteisöömme jäseneksi tervetulleiksi kaikki kirjastoissa, kunnissa ja kunta-alaa lähellä työskentelevät asiantuntijat ja näiden alojen opiskelijat.

Esimerkkejä kumulalaisten ammateista:
 • kirjastonhoitaja
 • palvelupäällikkö
 • kirjastonjohtaja
 • talouspäällikkö
 • hallintojohtaja
 • kehittämispäällikkö
 • henkilöstösuunnittelija
 • hankinta-asiantuntija
 • tarkastaja
 • tietohallintojohtaja
 • ruokapalvelupäällikkö

Tutustumalla kumulalaisten yleisimpiin ammattinimikkeisiin niin huomaat, että jäseniämme on miltei kaikilla kunnan toimialoilla. Jäsentemme tutkinnot ja pääaineet vaihtelevat, koska jäseneksi voi liittyä myös toimensa ja / tai tehtävänsä perusteella.

Yleisimmät ammattinimikkeet

Yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa

Kumulan jäsenhakemus täytetään kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestelmässä. Kun liityt Kumulan jäseneksi, liityt samalla myös kattojärjestömme Akavan Erityisalojen jäseneksi ja saat käyttöösi kummankin järjestön palvelut ja edut. Jäsenemme kuuluvat keskusjärjestö Akavaan  kattojärjestömme kautta.

Kumulalaiset saavat Akavan Erityisaloista ura- ja lakipalveluita, vakuutuksia ja vapaa-ajan etuja. Edistämme jäsentemme ammatillisen osaamisen kehittymistä alan koulutuksilla ja tarjoamalla väylän verkostoitumiseen ja vertaistukeen kollegojen kanssa. Kumulan ja Akavan Erityisalojen koulutukset ja tapahtumat ovat kaikille kumulalaisille maksuttomia.

Edunvalvontaa reilumman työelämän puolesta

Ymmärrämme, mitä kunta-alan vaativa asiantuntijatyö tarkoittaa. Tehtävämme on kunta- ja kirjastoalan asiantuntijoiden työelämän kehittäminen. Valvomme jäsentemme ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja työmarkkinoilla. Neuvomme ja autamme jäseniämme työsuhdekysymyksissä sekä edistämme heidän palkkaustaan. Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO luottamusmiehineen edustaa ja auttaa kumulalaisia julkisen sektorin työpaikoilla sekä neuvottelupöydissä. Akavan Erityisalat neuvottelee JUKOssa mm.  työehtosopimuksista.

Työttömyyskassan jäsenyydestä turvaa työttömyyden varalle

Jäsenyyteemme sisältyy myös työttömyyskassa Erkon jäsenyys. Kun liityt Erkon jäseneksi voit alkaa kerryttää ansiopäivärahaan oikeuttavaa työssäoloehtoa. Jos jäät työttömäksi, Erkon jäsenenä olet oikeutettu ansiopäivärahaan, mikäli sen edellyttämät työssäoloehdot täyttyvät.

Tuemme ammatillista kehittymistä

Kaikki osaamisen kehittämisen palvelut ovat jäsenillemme ilmaisia. Niitä on tarjolla sekä verkossa että lähikoulutuksina eri puolella Suomea. Saat tapahtumistamme ammatillista vertaistukea ja uusia ideoita urallesi. Akavan Erityisalojen urapalveluista voit varata henkilökohtaista valmennusta.

Rahanarvoisia vapaa-ajan etuja

Järjestämme jäsenillemme erilaisia vapaa-ajan tapahtumia, joissa verkostoitumisen lisäksi tapaat vanhoja ystäviä ja tutustut uusiin. Member+ jäsenetupalvelusta saat etuja muun muassa lomahuoneistoista, hotelleista, risteilyistä, lehtitilauksista ja liikuntapalveluista.

Kiinteän jäsenmaksun maksaminen on helppoa

Kun olet Kumulan jäsen, maksat kuukausittain saman kiinteän oman työ- ja elämäntilanteesi mukaisen jäsenmaksun. Esimerkiksi päätoimisen työssäkäyvän jäsenen jäsenmaksusi on 31 € kuussa. Muutokset palkassasi eivät vaikuta jäsenmaksun suuruuteen, eikä jäsenmaksua tarvitse maksaa lomarahoista, ylityökorvauksista tai luontoiseduista. Kumulan jäsenmaksu joustaa työ- ja elämäntilanteesi muutosten mukana. Sinun tarvitsee vain ilmoittaa muutoksista jäsenpalveluihimme.

Lisätietoa jäsenmaksuista

Liity nyt!

Olemme tukenasi kaikissa työelämän eri vaiheissa.

Kumulan jäsenhakemus täytetään kattojärjestömme Akavan Erityisalojen järjestelmässä. Liittymällä Kumulaan liityt myös Akavan Erityisaloihin. Jäseneksi hyväksymisen jälkeen voit hyödyntää molempien järjestöjen tarjoamia palveluita ja etuja.

Liity jäseneksi

Opiskelijajäsenyys kannattaa

Kumulaan kannattaa liittyä jo opintojen alkuvaiheessa. Saat hyödynnettäväksesi kaikki jäsenedut ja -palvelut, verkostoidut alan kollegojen kanssa sekä pääset mukaan jäsentapahtumiin ja -koulutuksiin. Kauttamme saat myös vinkkejä työnhakuun, työharjoitteluun tai työuran alkuun. Järjestämme myös vain opiskelijoille kohdennettuja tapahtumia. Huolehdimme, että opiskelijoilla ja vastavalmistuneilla osaajilla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet työelämässä. Lisätietoja opiskelijajäsenyydestä löydät täältä. 

Opiskelijan jäsenmaksu 8€/kk

Maksat opiskelijajäsenmaksua, jos olet läsnä olevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija. Olet oikeutettu opiskelijamaksuun myös, vaikka teet opintojen ohella kesätöitä tai kausitöitä, osa-aikatöitä tai harjoittelun.

Siirtyminen toisesta kassasta tai liitosta

Liiton ja kassan vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti, jos olet työsuhteessa. Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain ollessasi palkallisessa työsuhteessa. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen saakka, että palaat työsuhteeseen. Myös opiskelijalta edellytetään, että hän on palkkatyössä vaihtaessaan työttömyyskassaa.

Jäsenyytesi Kumulassa alkaa siitä päivästä, jolloin lähetät hakemuksen, ellet ole erikseen ilmoittanut jäsenyytesi alkamiselle myöhempää ajankohtaa. Saat erilliset vahvistukset Kumulaan, Akavan Erityisaloihin ja työttömyyskassaan liittymisestä muutaman viikon sisällä. Erkon jäsenmaksu sisältyy Kumulan jäsenmaksuun.

Suosittelemme jäsenhakemuksessa valtuuttamaan Akavan Erityisalat hoitamaan eron edellisestä työttömyyskassastasi/ammattiliitostasi.

Voit ilmoittaa erosta myös itse. Tee tällöin eroilmoitus edelliseen liittoon/kassaan vasta, kun olet saanut varmistuksen jäsenyyden alkamisesta Kumulassa, Akavan Erityisaloissa ja Erkossa. Näin varmistat kassan jäsenyyden jatkumisen ilman katkoksia. Eropäivä on Kumulan jäsenyyden aloituspäivää edeltävä päivä.

Jos ilmoitat erosta itse, huomioithan, että työttömyyskassan jäsenenä hankitut työskentely- ja vakuutuskaudet säilyvät, jos siirryt työttömyyskassasta toiseen kuukauden kuluessa. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan/ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan/liiton sääntöjen määräämällä tavalla. Jos kuukauden siirtymäaika ylittyy, sinun tulee täyttää työssäoloehdot uudelleen uudessa kassassa.

Kysyttävää liittymisestä?

Akavan Erityisalojen jäsenpalvelut auttavat liittymistä koskevissa asioissa.

Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika: ma-pe klo 9 – 16.
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Ota yhteyttä jäsenasioissa