Jäsenmaksu

Jäsenmaksut 1.1.2022 alkaen

Jäsenmaksu 31 €/kk

 • Maksat tätä jäsenmaksua, jos olet palkkatyössä (työ- tai virkasuhteessa tai vastaavassa).
 • Ilman Erko-kassaan jäsenyyttä olevan jäsenen jäsenmaksu on myös 31 €/kk.

Osa-aikaisen työntekijän jäsenmaksu: 20 €/kk

 • Tähän alennettuun jäsenmaksuun olet oikeutettu, jos työskentelet osa-aikaisena ja työaikasi on korkeintaan 60 % kokoaikatyöstä. Hae osa-aikaisen jäsenmaksua lomakkeella.

Työttömyyskassan etuutta saavan jäsenmaksu: 15,50 €/kk

 • Tähän alennettuun jäsenmaksuun olet oikeutettu, jos olet työtön, lomautettu tai vuorotteluvapaalla ja saat etuutta työttömyyskassasta, esim. Erkosta.

Ammatinharjoittajan/työsuhteisen freelancerin jäsenmaksu: 15,50 €/kk

Eläkeläisen jäsenmaksu: 10 €/kk

Minimimaksu 8 €/kk

 • Maksat minimijäsenmaksua, jos et ole palkkatyössä etkä Erko-kassan/muun työttömyyskassan etuudella.
 • Minimijäsenmaksuun olet oikeutettu esimerkiksi, kun olet
  perhevapaalla (Huom! Jos työnantajasi maksaa kolmen ensimmäisen äitiysvapaakuukauden palkan, niiltä kuukausilta maksetaan normaali jäsenmaksu.)

  • apurahalla
  • palkattomalla sairaslomalla
  • kuntoutustuella
  • omaishoidontuella
  • aikuiskoulutustuella
  • Kelan etuutta saava työtön tai lomautettu.

Opiskelijan jäsenmaksu: 8 €/kk

 • Maksat opiskelijajäsenmaksua, jos olet läsnäolevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija.
 • Olet oikeutettu opiskelijamaksuun myös, vaikka teet opintojen ohella
  • kesätöitä tai kausitöitä
  • osa-aikatöitä
  • harjoittelun.

Varusmies- tai siviilipalveluksessa olevat ja kunniajäsenet ovat vapautettuja jäsenmaksusta.

Jäsenmaksun maksaminen

Jos olet työ- tai virkasuhteessa ja työskentelet kokoaikaisesti, voit valtuuttaa työnantajan perimään jäsenmaksusi suoraan palkastasi. Jäsenmaksu voidaan pidättää suoraan palkastasi täyttämällä ja allekirjoittamalla Valtakirja ammattiyhdistyksen jäsenmaksun perimiseksi. Toimita valtakirja työnantajalle/palkanlaskijalle allekirjoitettavaksi. Valtakirjasta jää yksi kopio työnantajalle, yksi itsellesi ja yksi toimitetaan Akavan Erityisaloille joko skannattuna tai postitse. Työnantajaperinnästä saat neuvoja Akavan Erityisalojen jäsenpalvelusta.

Voit maksaa jäsenmaksun myös Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai saamiesi maksutietojen perusteella omassa pankissasi. Jäsenmaksutiedot pankissa maksamista varten, toimitetaan alkuvuodesta tai liittymisen jälkeen Akavan Erityisaloista.

Osa-aikaiset työntekijät (60 % tai alle kokoaikatyöstä), työttömyyskassan etuutta saavat, ammatinharjoittajat, freelancerit, eläkeläiset, minimimaksua maksavat ja opiskelijat maksavat jäsenmaksunsa Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa tai jäsenmaksulaskun perusteella omassa pankissa.

Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen

Akavan Erityisalat ilmoittaa maksusi automaattisesti verottajalle. Täten saat osan maksamistasi jäsenmaksuista verotuksessa takaisin.

Työttömyskassa Erkon jäsenyys

Jos olet työssä littyessäsi Kumulan jäseneksi, voit samalla liittyä myös työttomyyskassa Erkon jäseneksi. Suosittelemme Erko-kassaan liittymistä, koska liittymällä kassaan voit saada ansiopäivärahaa, liikkuvuusavustusta ja vuorottelukorvausta, kun työssäoloehtosi täyttyy. Jäsenyys työttömyyskassa Erkossa ei tuo lisäkustannuksia Kumulan jäsenmaksuun. Jäsenmaksut ovat samat sekä kassaan kuuluville että kassaan kuulumattomille jäsenille. Työttömyyskassaan on mahdollista liittyä, kun olet liittyessäsi tai kassaa vaihtaessasi työ- tai virkasuhteisessa työssä.

Näin maksat jäsenmaksusi verkkoasioinnissa

Akavan Erityisalojen jäsenten verkkoasioinnissa pääset katselemaan jo maksettuja jäsenmaksujasi ja hoitaa tulevat maksut kätevästi.

 1. Kirjaudu verkkoasiointiin. Jos et ole käyttänyt palvelua aiemmin, tilaa itsellesi salasana unohditko salasanasi? -painikkeen kautta.
 2. Valitse etusivun vasemmasta valikosta kohta jäsenmaksut. Jäsenmaksusivulta näet, kuinka paljon jäsenmaksuja ja miltä ajalta olet tänä vuonna maksanut.
 3. Valitse Jäsenmaksu-sivun oikealla laidalta aika, jolta haluat maksaa jäsenmaksut. Täytä bruttoansiot-kohtaan bruttopalkkasi, jonka olet kyseisellä ajanjaksolla saanut.
  Järjestelmä laskee sinulle automaattisesti jäsenmaksun suuruuden, jonka näet hieman alempaa maksukohdassa.
 4. Klikkaa siirry maksamaan ja käytä Paytrailia maksaaksesi maksun omasta pankistasi.

Muistathan pitää yhteystietosi ajan tasalla

Jäsenmaksusi määräytyy verkkoasioinnissa olevien tietojesi perusteella. Saat Jäsenmaksuluokkasi mukaisen laskun ja maksutiedot Akavan Erityisaloista alkuvuoden 2022 aikana. Näistä syistä on tärkeää, että postiosoitteesi, sähköpostiosoitteesi ja tiedot tilanteestasi ovat ajan tasalla Akavan Erityisalojen verkkoasioinnissa. Alennettua osa-aikaisen jäsenmaksua varten on tehtävä erillinen hakemus.

Kysyttävää jäsenmaksuun liittyen?

Löydät lisätietoa Akavan Erityisalojen sivuilta.

Lisäksi Akavan Erityisalojen jäsenpalvelut auttavat jäsenmaksuun liittyvissä asioissa.

Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika: ma-pe klo 9 – 16
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi