Vaalitulos: Hallinnosta ja kulttuurista pidettävä huolta

  • Kirjoittaja: Jussi Näri
  • Päiväys:

Kansa on puhunut, pulinat pois. Kokoomuksen ja perussuomalaisten vaalivoitto muuttaa eduskuntaa oikeistolaisempaan suuntaan. Perussuomalaiset veivät keskustalta maaseutu-Suomen. Pian käynnistyvät hallitusneuvottelut laittavat SDP:n puun ja kuoren väliin, eikä luvassa ei ole yksinkertaisia ratkaisuja.

Kävi hallitusneuvotteluissa siis miten tahansa, julkisten palvelujen rahoitus sekä lakisääteiset palvelut päätyvät suurennuslasin alle. Palvelujen saatavuus ja kattavuus tulevat nousemaan aivan eri tavalla keskusteluun kuin viime vuosien aikana olemme tottuneet.

Meille tärkeitä teemoja ovat edelleenkin laadukkaat kuntapalvelut ja palvelutuotannon hyvä johtaminen. Kuntalaiset tarvitsevat edelleenkin kirjastopalveluja, ja riittävästi resursoitu hallinnon valmistelutyö takaa sujuvan päätöksenteon kunnissa. Nämä eivät muutu vaalituloksen myötä mihinkään, ja näiden teemojen ja jäsentemme hyvinvoinnin puolesta teemme työtä entistäkin terävämmin.

Onnea valituille kansanedustajille sekä menestyksekästä ja vastuullista nelivuotiskautta!

Kirjoittaja

Jussi Näri
Toiminnanjohtaja

Jussi on työskennellyt Kumulassa pitkään ja seurannut kunta-alan työmarkkinoita jo vuodesta 2007. Edunvalvonta, työelämän kehittäminen ja kuntatyön arvostuksen lisääminen ovat toiminnanjohtajan työn kovaa ydintä. Jussi rakastaa kuntahallintoa sekä kirjastoja ja innostuu helposti myös yhdenvertaisuus- ja perusoikeuskysymyksistä.

jussi.nari@kumula.fi 0400 816 284