Muovinen jäsenkortti on vaihtunut mobiilijäsenkortiksi – Lataa sovellus

 • Päiväys:

Kumulan jäsenkorttina toimii kattojärjestön Akavan Erityisalojen mobiilijäsenkortti.

Jäsenkortti on uudistunu ja vaihtunu mobiilikortiksi. Muovikorttien lähettäminen uusille jäsenille on päättynyt, mutta nykyisten jäsentemme muovikortteja voi uudistuksen jälkeenkin käyttää entiseen tapaan tai mobiilikortin rinnalla.

Mobiilikortti tuo jäsentietosi ja jäsenyyteesi kuuluvat Akavan Erityisalojen palvelut kätevästi suoraan puhelimeesi. Voit selailla uutisia, koulutuksia ja jäsenetuja sekä hyödyntää asiakaspalveluchattia.

Lataa mobiilijäsenkortti

Sovellus on selainpohjainen, joten sitä ei löydy Play-kaupasta tai App Storesta.

Saat ladattua sovelluksen puhelimeesi osoitteessa https://app.akavanerityisalat.fi

tai oheisella QR-koodilla.

 

 

 

Mobiilisovellukseen kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja verkkoasioinnin salasanalla.

Sovelluksen lisääminen aloitusnäytölle vaihtelee hieman puhelinmallista riippuen. Tarkemmat latausohjeet iPhonelle ja Androidille löydät rullaamalla tätä sivua alaspäin

Näin lataat mobiilikortin iPhonella

Asennus Safari-selaimella:

 1. Avaa puhelimesi Safari-selaimella osoite https://app.akavanerityisalat.fi. Klikkaa ruudun alareunassa olevaa jakonappia (kuva 1).
 2. Valitse avautuvasta valikosta ”lisää kotivalikkoon” (kuva 2 ja kuva 3).
 3. Sulje selain ja etsi puhelimesi kotivalikosta Akavan Erityisalojen ikoni.
 4. Klikkaa ikonia, jolloin sovellus avautuu.
 5. Klikkaa ikonia, jolloin sovellus avautuu.
 6. Kirjaudu sisään sähköpostiosoitteella ja jäsenen verkkoasioinnin salasanalla

Näin lataat mobiilikortin Androidilla

Asennus Google Chrome -selaimella:

 1. Avaa puhelimesi Google Chrome-selaimella osoite https://app.akavanerityisalat.fi. Klikkaa ruudun alareunaan ilmestyvää ”Lisää aloitusnäytölle” -tekstiä. Jos teksti ei ilmesty alareunaan, klikkaa ruudun oikeassa yläreunassa näkyvää kolmea pistettä. Avautuvasta valikosta valitse ”Lisää aloitusnäytölle”. Mikäli valikosta ei löydy kyseistä tekstiä, mutta siellä lukee ”Avaa Akavan Erityisalat”, sovellus on jo asennettu puhelimeesi. (kuva 1 ja 2)
 2. Sulje selain ja etsi Akavan Erityisalojen ikoni puhelimesi aloitusnäytöltä.
 3. Avaa sovellus klikkaamalla ikonia. Joissakin Samsung-malleissa ladatut sovellukset ilmestyvät Samsung sovellukset -kansioon, mistä ne pitää käydä lisäämässä aloitusnäytölle.
 4. Kirjaudu sisään.

Ongelmia mobiilijäsenkortin asentamisessa?

Jos asentaminen ei onnistunut asennusohjeiden mukaisesti, tarkista ainakin seuraavat asiat:

 • Onko puhelimeesi asennettu tietoturvaohjelmisto? Jos on, tarkista sen asetuksista estääkö tietoturvaohjelmisto ulkopuolisten ohjelmistojen asentamisen.
 • Asensitko sovelluksen paikassa, missä nettiyhteys on riittävän hyvä ja vakaa? Asennusvaiheessa sovellus asennetaan puhelimelle kokonaisuudessaan, jotta sen käyttö on mahdollista jatkossa myös offline-tilassa. Kokeile asentaa sovellus uudelleen toisessa sijainnissa.

Jos kirjautumisessa on ongelmia

Mobiilisovellukseen kirjaudutaan sähköpostiosoitteella ja verkkoasioinnin salasanalla. Mikäli et muista tunnustasi tai kirjautumisessa on ongelmia, ota yhteyttä jäsenpalveluun asiakaspalveluchatin kautta.