Keskustelutilaisuus: Asiantuntija kuntien jokapaikanhöylänä 19.3.2024

  • Päiväys:

Aika: tiistai 19.3.2024 klo 13–16

Paikka:
 Kokoustila Tohtori, Insinöörit & Ekonomit -talo, Ratavartijankatu 2 A, Helsinki (sisäänkäynti Junailijanaukion puolelta jalankulkutasolta)

Kuntien kirjasto-, museo- ja kulttuuritoimessa on näkynyt viime vuosien aikana melkoista myllerrystä. Organisaatiomuutoksilla on yhdistelty kulttuurialan tehtäviä uusiksi kokonaisuuksiksi. Alan rekrytointi-ilmoituksia seuraamalla on puolestaan voinut huomata, että kuntiin on haettu asiantuntijoita perinteistä tehtävänkuvaa laajempiin tehtäviin. Samaan aikaan uusimman työelämätutkimuksen (AE 2022) mukaan yli 60 % kyselyyn vastanneista kunta-alan työntekijöistä kertoo, että työmäärä on jatkuvasti tai ajoittain liian suuri.

Me haluamme nyt nostaa kuntien kulttuurialan työntekijöiden osaamisen ja työmäärän keskusteluun. Järjestämme 19.3 keskustelutilaisuuden, jossa pureudutaan kuntien kulttuurialan työn kasvaviin tehtäväkokonaisuuksiin sekä palkkausepäkohtiin.

Keskustelutilaisuudessa mukana:

Kaisa Koskela, Espoon kaupunki

Johanna Selkee, Kuntaliitto

Jaakko Korpisaari, Akavan Erityisalat

Minna Sirnö, Orimattilan kunta

ILMOITTAUDU KESKUSTELUTILAISUUTEEN

Tilaisuudessa julkistetaan myös kuntien kulttuuri- museo, -ja kirjastotyön muutosta koskevan kyselyn tulokset. Vastaa kyselyyn 7.3. mennessä tästä

Ilmoittaudu mukaan 7.3. mennessä, paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittautuminen on sitova. Jos et pääsekään paikalle, peruthan ilmoittautumisesi viimeistään perjantaihin 15.3. mennessä sähköpostitse: taku@taku.fi

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua etäyhteydellä, mutta sitä ei tallenneta. Etäyhteyslinkki lähetetään ilmoittautuneille 18.3. mennessä.