Liity jäseneksi

Riittääkö hyvä tahto?

Kunta-alan pääsopijajärjestöt kokoontuvat 9.9.2013 neuvottelemaan kuntasektorin liittokohtaisesta sopimuksesta.  Neuvottelujen perustahan valettiin jo aiemmin keskusjärjestöjen yhteisessä palkkaratkaisussa. Nyt siis sovittavana on alakohtaisen sopimuksen sisältö eli todellinen vääntö alkaa tänään.

Tulee muistaa, että taustalla on yhteisesti sovittu maltillinen palkkaratkaisu,  joka asettaa omat reunaehtonsa myös liittoneuvotteluihin. Asioista sopiminen vaikeutuu kun ei ole mistä käydä kauppaa eli  pyrkimyksiä minkäänlaisiin huononnuksiin on vaikea sulattaa.

Kaikilla sektoreilla päämääränä tulee kuitenkin todennäköisesti olemaan työnantajaosapuolen halu työaikojen kiristämiseen erilaisilla työaikajärjestelyillä. Kun aiemmin niin EK:n kuin palkansaajajärjestöjen johtajat alleviivasivat yhteistä hyvää tahtoa, tuntuisi hölmöläisten hommalta tuoda pöytään työelämän heikennyksiä, joka heittäisi varjon jo aikaansaadun palkkaratkaisun päälle. Sitä julkisuustappiota työnantajapuoli nielisi kauan.

 

 

 

Jaa sivu: