Liity jäseneksi

Pizzalähetyksistä ja yhteiskuntavastuusta

Irtisanomislaki, pizzalähetyksiä ja ulkoparlamentaarisia voimia. Kireäksi kiertynyt työmarkkinasyksy sai välillä absurdejakin piirteitä

Kiistellyn irtisanomislain tarina jatkuu kolmikantaisessa valmistelussa. Ratkaisuehdotuksessa yrityksen henkilöstömäärällä ei ole enää merkitystä. Sen sijaan ääntä aiheesta syntyi. Ainakin lehtiotsikoiden mukaan parin viime viikon aikana käytiin hallituksen, ay-liikkeen ja Suomen Yrittäjät ry:n yhteenotto tuomiopäivän aineksin. Pölyn hälvennyttyä on päästy perehtymään ratkaisuehdotukseen, ja ainakin liittojen juristipuolella mietitään, että mikä oikeastaan muuttui aiempaan nähden.

Hyvä kysymys. Tähänkin asti yrityksen koko on ollut arvioitavana, jos irtisanomisprosessin laillisuutta on jouduttu arvioimaan tuomioistuimessa. Nyt siis vallitsevaa oikeuskäytäntöä kirjattaisiin lakiin. 

Yhdenvertaisuusperiaatteen kanssa ristiriidassa ollut lakihanke olisi ajanut seinään viimeistään perustuslakivaliokunnassa ja hanke olisi päättynyt siihen.

Poliittisella työtaistelulla ay-liike sen sijaan teki monien silmässä itsestään koko tarinan pahiksen. Iltapäivälehtien kolumnistit siunailivat vuoroon kuinka ”ulkoparlamentaariset voimat” puuttuivat eduskunnan työskentelyyn. Suomen Yrittäjät ry sen sijaan ilmeisesti koettiin jotenkin ”parlamentaarisempana” vaikuttajana, vaikka järjestön kynänjälki hallituksen lakihankkeessa näkyikin.

Poliittiinen työtaistelu nähtiin myös oppositiopolitiikkana. Jo vanhastaan ay-liikkeen ja SDP:n välille on soviteltu yhtäläisyysmerkkejä ja toki syystäkin, sen verran läheiset suhteet SDP:llä ja SAK:lla ovat olleet ja ovat edelleenkin. Silti mutkat oikenivat vähän kohtuuttomastikin, kun ajateltiin kahden päivän päiväkotiruokailun katkaisemisella tehtävän vaalikampanjaa. Ay-liike vie leivän lapsen suusta! En äkkiseltään keksi typerämpää kampanja-aloitusta.

Parin päivän mittaisen työtaistelun ympärillä vellonut keskustelu sai myös absurdeja piirteitä. Huoli nälkäisistä lapsista konkretisoitui monina ruoka- ja pizzalähetyksinä päiväkoteihin.  Sosiaalisessa mediassa sitten arvioitiin pizzatoimitusten perimmäisiä motiiveja. Keskustelun taso vaihteli uskomattomasta irvokkaaseen. Edeltävällä viikolla eri puolilla Suomea järjestettiin muuten Asunnottomien Yö. En pannut merkille Facebook-postauksia tilaisuuksiin lähetetyistä pizzoista.

Se, mikä lähes poikkeuksetta sivuutettiin, oli se, mitä ammattijärjestöt tekevät. Ne pitävät huolta jäsenistään. Se on niiden perustehtävä.

Ne kouluttavat jäseniään, auttavat ammatillisessa kehittymisessä, tarjoavat oikeusapua kun sitä tarvitaan ja kokoavat samalla alalla työskenteleviä yhteen. Toki ammattijärjestöillä on keinovalikoimassaan myös erilaiset ”järjestölliset toimenpiteet” eli mielenosoitukset, ulosmarssit, ylityökiellot ja lakot. Ne ovat sivistysvaltioiksi itsensä lukevissa maissa työntekijän perusoikeus, niin Suomessakin.  Palkansaajajärjestöt pyrkivät niillä olevin keinoin huolehtimaan, että sekä työelämää koskeva lainsäädäntö että työehtosopimukset ovat palkansaajien kannalta oikeudenmukaiset.

Lomarahaleikkauksia, vuosilomaleikkauksia ja nollakorotuksia on perusteltu yhteisen edun nimissä. Maan talous, yhteiskuntarauha, kilpailukyky ja mitä näitä nyt onkaan lueteltu viime vuosina. Mutta mikä on yritysten yhteiskuntavastuu? Globaali talous on häivyttänyt omistuksen rahastoihin ja työntekijöistä on tullut ihmisten sijaan kuluerä.

Tulosta tehdään, kun harvemmilla käsipareilla tehdään useamman työt. ”Kaikkia sattuu”, sanotaan. Ei muuten satu kaikkiin.

Keskustelu ”yhteiskuntavastuusta” voitaisiinkin nyt lopettaa ja hyväksyä, että niin palkansaajajärjestöt, työnantajajärjestöt, yrittäjäjärjestöt ynnä muut ”ulkoparlamentaariset voimat” ovat etujärjestöjä, joiden tehtävä on vain ja ainoastaan omien jäsentensä edunvalvonta. Toinen vaihtoehto toki on, että yhteiskuntavastuu otetaan jatkossa tosissaan ja ymmärretään, että asiat ratkeavat parhaiten sopimalla niistä yhteisen neuvottelupöydän ääressä heti alusta alkaen.

Jussi Näri

Jussi Näri

Toiminnanjohtaja

jussi.nari@kumula.fi

0400 816 284

Jaa sivu: