Liity jäseneksi

Riittävät varat turvattava kuntatyön kehittämiseen

Kuntien kiky-sopimusten ja edellisen hallituksen leikkauspäätösten kompensaatio tuo kuntatalouteen hetkittäistä helpotusta. Ensi vuoden jälkeen kuitenkin kireä kuntatalous puraisee erityisesti 6000 – 10 000 asukkaan kuntakokoryhmässä. Samaan aikaan vaatimukset palvelutuotannon kehittämiseksi kasvavat.

Kuntajohdolta ja valmistelevalta asiantuntijahenkilöstöltä odotetaan palveluverkon uudistamista ja kehittämistä, kun kuntapalveluja tulisi muotoilla entistä kustannustehokkaammin tuotettavaksi. Henkilöstöstä pitäisi säästää samalla kun pitäisi tehdä enemmän. Vaatimukset ovat kovia. Edellisen hallituksen valtionosuusleikkausten palautukset ovat äkkiä syöty.

Tänään alkavassa budjettiriihessä tuleekin muistaa se tärkeä asiantuntijatyö, jolla kuntien palvelutuotantoa kehitetään vuotta 2021 varten.

Niukkenevien valtionosuuksien keskellä kustannustehokkaat kuntapalvelut syntyvät vain palvelutuotantoa kehittämällä. Tästä palvelutuotannosta vastaavat työntekijät ja viranhaltijat ovat huippuluokan asiantuntijoita kuntatyön tuloksellisuuden kehittämiseen. Riittävät varat tähän työhön pitää varmistaa tämän syksyn budjettiriihessä.

Salla Palmi-Felin

Salla Palmi-Felin

Hallituksen puheenjohtaja

sallapalmifelin@gmail.com

040 592 8071

Jaa sivu: