Liity jäseneksi

Kumula mukana SuomiAreenassa

Milloin: Ti 11.7. klo 13.30
Missä:  BePOP-lava, Yrjönkatu 22, PORI

Kumula, Akavan Erityisalat ja Suomen Kirjastoseura järjestävät yhdessä keskustelutilaisuuden kirjastojen tulevaisuudesta. Kysymme, mikä on kirjastojen tulevaisuus Suomessa, toivotammeko niille hyvää jatkoa vai hyvästi?

Luvassa on vilkasta ja monipuolista debattia, kun lavalle nousevat seikkailija ja toimittaja Riku Rantala, uutisankkuri ja dekkaristi Matti Rönkä, kansanedustaja ja toimittaja Timo Harakka, ysärin lapsi ja yrittäjä Ronja Salmi sekä Akavan Erityisalojen hallituksen puheenjohtaja, Tampereen kaupungin pääkirjasto Metson kokoelmapäällikkö Maarit Helén. Keskustelun juontaa Suomen kirjastoseuran hallituksen puheenjohtaja, kulttuurin monitoimimies Jukka Relander.

Kirjastot ovat olleet merkittävä osa kansakuntamme historiaa ja nykyisyyttä, mutta entä tulevaisuutta? Kirjasto on ollut koko kansan ”matalan kynnyksen” kulttuurilaitos, jonka hyödyntäminen on mahdollista kaikille. Mutta kuinka lopulta käy, riittävätkö rahat kirjastoverkkoon ja hankintoihin? Mitä muuta kirjastoissa on jatkossa kuin tietopalvelua ja kirjoja? Entä diginatiivit, digitalisaatio ja e-kirjat? Tuleeko kirjastoista itsepalveluperiaatteella toimivia e-kirjojen lainaamoja? Miten käy perinteisten painettujen kirjojen?

Tule kuulemaan, mitä kulttuurialan vaikuttajilla on aiheesta sanottavana. Tilaisuus on ilmainen ja kaikille avoin.

Heinäkuinen SuomiAreena on maamme suurin yhteiskunnallinen keskustelutapahtuma. Viikkoon mahtuu paljon muutakin kuin keskustelua: musiikkia, urheilua, liikuntaa, näytelmiä. Viime vuonna tapahtumaan osallistui 63 000 kävijää ja erilaisia tilaisuuksia oli yli 170. Pori Jazzin kanssa samaan aikaan pidettävän tapahtuman teema on nyt Suomi 100 – Yhdessä. SuomiAreenan järjestävät MTV ja Porin kaupunki.

Nähdään kesäisessä Porissa!

Jaa sivu: