Liity jäseneksi

Henkien puhetta

Onko tämä nyt sitä? Nytkö ollaan kuilun partaalla? Nytkö pudotaan jos vielä jatketaan eteenpäin? Kriisitietoisuutta lyödään kansan korvien väliin kuin aakkosia Jukolassa aikanaan. Aiemmin levollisesti nukkunut valtiovarainministerikin heräsi kesälomallaan unestaan huutaen. Nyt on eittämättä tosi kyseessä ja tästä pelastumme vain määrätietoisin toimin ja yhteisvastuullisesti, maltillisesti.

Ja mitä tekee suomalainen kun jätös osuu tuulettimeen. Istahtaa alas tuumaamaan, tietenkin.  Nyt istuttiin Vantaalla, jossa hallitus yhdessä työmarkkinajohtajien sekä elinkeinoelämän kanssa totesi yksituumaisesti, ettei leikkauksilta ja rakennemuutoksilta vältytä sillä tosi on kyseessä ja kohta kaikkia sattuu.

Vai sattuuko kuitenkaan? Helsingin Sanomien (HS 28.8) haastattelussa moni yritysjohtaja ehti jo alleviivaamaan omaa panostaan yhteisen mottipinon hakkaamisessa kertoen oman palkkansa olleen jäädytettynä jo viime vuodesta. Heurekan seminaarissa peräänkuulutettiin nimittäin juuri parempaa johtamista ja tämä on juuri sitä, näin johdetaan edestä!  Olen näet varma, että alle keskipalkkaa nauttivan kirjastonhoitajan mieltä lämmittää ajatus siitä, että vaikka oman palkan ostovoima putoaisikin, samassa veneessä se on pörssiyhtiön toimitusjohtajakin.

Mutta seminaarin jälkeen toisteltiin hyvää henkeä mistä on hyvä jatkaa. Henkiä on ollutkin useita. Heurekan seminaaria ennen lehdissä muisteltiin Korpilammen työmarkkinaseminaarin rakentavaa henkeä. Aika näyttää puhutaanko joskus Heurekan hengestä. Se on kuitenkin varmaa, että jo työmarkkinaratkaisu viivästyy, siirtyy hallitus retoriikassaan ”talvisodan henkeen”. Siitä viimeistään tietää, että tuuletin on täynnä.

Jaa sivu: