Liity jäseneksi

Palvelut työnhakijalle

Taitava työnhakija -verkkovalmennus 

Kirjaudu urapalveluihin täältä.

Jos olet työtön työnhakija, voit täyttää aktiivimallin vaatimukset verkkovalmennuksella. Taitava työnhakija -verkkovalmennuksen voit suorittaa missä vain ja milloin vain. Viisi päivää kestävä valmennus käynnistyy 1.4.2019. Valmennukseen ei ole hakuaikoja, vaan sen voi aloittaa käyttäjätunnukset saatuaan.

Valmennuksen kaikki viisi päivää pitää käydä saman aktiivisuuden seurantajakson aikana, jotta aktiivisuusehto täyttyy. Valmennus kerryttää aktiivisuusehtoa vain, jos seurantajakso alkaa 1.4.2019 tai sen jälkeen. Seurantajakso kestää 65 maksupäivää.

Näin aloitat verkkovalmennuksen

  • Tarkista mikä on aktiivisuuden seurantajaksosi tilanne. Valmennuksen kaikki viisi päivää pitää käydä saman aktiivisuuden seurantajakson aikana, jotta aktiivisuusehto täyttyy. Seurantajakso kestää 65 maksupäivää.
  • Mene verkkovalmennukseen johtavalle sivulle urapalvelut.fi/akavaneritysalat ja luo itsellesi tunnukset. Voit luoda tunnuksen heti, mutta aloittaa valmennusjakson vasta 1.4. Muistathan, että valmennus kerryttää aktiivisuusehtoa vain, jos tarkastelujakso alkaa 1.4.2019 tai sen jälkeen.
     
  • Näin luot tunnuksen:
  • Syötä ensin pelkkä sähköpostiosoitteesi. Napsauta Jatka-painiketta.
  • Syötä koko nimesi ja jäsennumerosi, jonka löydät jäsenkortistasi.
  • Luo itsellesi henkilökohtainen salasana, joka tulee syöttää uudelleen.
  • Anna suostumus henkilötietojesi käsittelyyn verkkopalvelussa ennen kuin voit jatkaa eteenpäin.
  • Tietojen tallentamisen jälkeen saat ohjeet tunnuksen vahvistamisesta. Samaa käyttäjätunnusta (=antamasi sähköpostiosoite) ja luomaasi salasanaa käytetään kaikilla verkkovalmennuksilla.

Kun olet suorittanut Taitava työnhakija 1 -valmennuksen saat todistuksen. Lähetä se työttömyyskassaan. Vain silloin osallistumisesi voidaan hyväksyä aktiivisuusseurantaan ja vältät päivärahan leikkaamisen.

Valmennuksen jatko-osat

Jos työttömyysjaksosi pitkittyy, voit käydä jatkokurssina Taitava työnhakija II:n ja sen jälkeen vielä Taitava työnhakija III ja IV kurssit. Valmennusjaksot voit käydä vain järjestyksessä. Jatko-osat tulevat näkyviin verkkoon vasta sen jälkeen, kun edellinen valmennus on käyty. Jokaisen jakson päätyttyä saat automaattisesti todistuksen päiviltä, joina olet suorittanut verkkovalmennuksen ohjelmaa verkossa. (Jos suoritat vähemmän kuin viisi päivää, on sinun osallistuttava myös muuhun vastaavaan aktiivimallin täyttävään koulutukseen, jotta saat kaikki viisi päivää täyteen seurantajaksosi aikana.)

Lähetä saamasi osallistumistodistus työttömyyskassaan. Vain silloin osallistumisesi voidaan hyväksyä aktiivisuusseurantaan ja vältät päivärahan leikkaamisen.

Jos sinulla on kysyttävää valmennukseen liittyen, otathan yhteyttä Kumulan palvelu- ja koulutussuunnittelijaan Hannaan (hanna.harrison@kumula.fi / 0401245571).