Kumulan tapahtumat kevät 2018

Kumulan tapahtumalista keväälle 2018 päivittyy jatkuvasti. Tarjoamme erilaisia koulutuksia ja jäsentilaisuuksia ympäri Suomen. Kaikki tapahtumat ja koulutukset ovat jäsenistöllemme maksuttomia.

Käy myös tutustumassa Akavan Erityisalojen koulutustarjontaan! Kaikki Kumulan ja Akavan Erityisalojen tilaisuudet ovat avoimia jäsenillemme. Tervetuloa tapahtumiin!

Tapahtumien päivittyessä tapahtumien kuvaukset ja ilmoittautumislinkit päivittyvät tälle sivustolle. Lisäksi tiedotamme tapahtumista ja muista eduistamme kuukausittaisissa uutiskirjeissämme sekä kohdennetussa mainonnassa. Kumulan kaikki webinaarit löydät kootusti täältä. 

Lisätietoja tapahtumista voit kysyä Kumulan järjestökoordinaattorilta Meeriltä: meeri.vaananen@kumula.fi

HELMIKUU

28.2. Kirjavinkkauksen ABC, webinaari
Kumulan kirjavinkkauswebinaarien ensimmäisessä osassa kokenut kirjavinkkaaja, Porin kaupunginkirjaston lasten ja nuorten osastolla työskentelevä Arja Palonen opastaa katselijat kirjavinkkauksen maailmaan. Mitä kirjavinkkaus on? Miksi sitä tehdään? Mitkä ovat parhaat vinkit kirjavinkkaamiseen? Arja vastaa näihin ja moniin muihin vinkkauksen perusteita koskeviin kysymyksiin webinaarissamme!

Ilmoittaudu webinaariin täällä. 

Mukaan voit ilmoittautua aina webinaarin alkamishetkeen saakka!

Huomaathan, että ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sinun on luotava tunnus palveluun! Jatkossa voit ilmoittautua kaikkiin Kumulan webinaareihin samoilla tunnuksilla. Rekisteröityessäsi voit jättää organisaatiokohdan tyhjäksi.

Vuonna 2018 toteutamme 4 kirjastoalan ammattilaisille suunnattua kirjavinkkauswebinaaria. Ensimmäinen osa käsittelee perustietoutta vinkkauksesta, seuraavissa osissa syvennytään enemmän kirjavinkkauksen saloihin.

MAALISKUU

6.3. KVTES-AFTERIT, Jyväskylä
Lisätietoja tapahtumasta seuraa myöhemmin!

7.3. Uusi tietosuoja-asetus tulee! Mitä täytyy huomioida rekisterinpitäjän näkökulmasta? Tampere
Keskiviikko 16.3.2018 klo 16:30-20:00, Webinaarikatsomo, Tampere (Pääkirjasto Metso, Pirkankatu 2, Kataja-sali)
Tervetuloa mukaan Kumulan ja Specia ry:n yhteiseen webinaarikatsomoon, jossa seurataan webinaaria EU:n tietosuoja-asetuksesta tuomista muutoksista sekä tavataan muita jäseniä pienen iltapalan äärellä.

Teema on erityisen ajankohtainen, sillä keväällä 2018 voimaan tuleva uusi tietosuoja-asetus vaikuttaa rekisterinpitäjän toimintaan henkilötietojen käsittelyn näkökulmasta ja korostaa rekisterinpitäjän velvollisuuksia entisestään. Koulutuksessa käydään läpi mitä muutoksia uudistus tulee käytännön elämään tuomaan erityisesti henkilötietojen käsittelyssä esimerkiksi yhdistyksen jäsenrekisterin pidon näkökulmasta.

Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille jäsenillemme. Ilmoittaudu mukaan 2.3.2018 klo 12 mennessä! Toimi nopeasti, sillä paikkoja katsomoon on 15.

ILMOITTAUDU MUKAAN TÄÄLLÄ. 

8.3. KVTES-AFTERIT, Tampere
Lisätietoja tapahtumasta seuraa myöhemmin!

13.3. KVTES-AFTERIT, Oulu
Lisätietoja tapahtumasta seuraa myöhemmin!

15.3. KVTES-AFTERIT, Kuopio
Lisätietoja tapahtumasta seuraa myöhemmin!

21.3. ”Miten tietosuoja-asetus vaikuttaa käytännössä?”, webinaari
Keskiviikko 21.3. klo 9.30-11 Miten tietosuoja-asetus vaikuttaa käytännössä?
Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018.
Uudistuva tietosuojamaailma ja tiukentuvat henkilötietojen käsittelyn velvoitteet koskevat laajasti koko kuntaa ja erilaisissa tehtävissä kunnissa toimivia. Koulutuksessa käydään läpi eri töiden ja tehtävien näkökulmista EU tietosuoja-asetusta ja henkilötietojen käsittelyä. Koulutus sopii muun muassa asiakirjahallinnon, neuvonnan, toimielimen sihteerin/valmistelijan/esittelijän, toimistosihteerin, henkilöstöasioiden ja tietohallinnon parissa työskenteleville.

Kouluttajina toimivat erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja erityisasiantuntija Ulla Tirronen Hallintoakatemiasta.

Ilmoittaudu webinaariin täällä. 

Mukaan voit ilmoittautua aina webinaarin alkamishetkeen saakka!

Huomaathan, että ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sinun on luotava tunnus palveluun! Jatkossa voit ilmoittautua kaikkiin Kumulan webinaareihin samoilla tunnuksilla. Rekisteröityessäsi voit jättää organisaatiokohdan tyhjäksi.

HUHTIKUU

4.4. Hyppää verkostojen varaan! Verkostot apuna urallasi, Helsinki
Ke 4.4. klo 17:30-20:30, ravintola Lasipalatsi, Helsinki-kabinetti
Moni ajattelee että suomalaisten ongelma on heikot verkostoitumistaidot, mutta tärkeämpi kehityskohde on avun pyytäminen verkostoilta. Verkostot auttavat sinua mielellään paljon muussakin kuin työpaikan löytämisessä: ne ovat avainasemassa kun hahmotat omaa osaamistasi, huomaat että tarvitset taitoja joita itselläsi ei ole tai haluat saada hyvää mieltä. Miten verkostoja uskaltaa pyytää hätiin?

Tule kuulemaan parhaat vinkit Kumulan järjestämään koulutukseen jossa puhujana on Minna Rantama, Kumous Career Partnersin perustaja.

Koulutukseen mahtuu 20 osallistujaa, jonka jälkeen ilmoittautuvat lisätään varalistalle.

Ilmoittaudu tapahtumaan 20.3. mennessä täällä!

 12.4. Ajanhallinnan perusteet
Torstai 12.4. klo 18-19
Tuntuuko siltä, että työt kuormittavat liikaa ja niin töissä kuin vapaa-ajallakin on kiireen tuntu? Kaipaatko apua stressinhallintaan ja työkaluja itsesi johtamiseen?

Kumulan ja Specian webinaarisarjassa opetellaan ajanhallinnan perusteita ja työkaluja asioiden hallintaan. Kolmiosaisessa sarjassa annetaan konkreettisia työkaluja ja esimerkkejä siitä, miten saadaan tehokkuutta päivään ja miten kiireen tuntua voidaan taltuttaa työlistan pituudesta riippumatta.

Kouluttajana toimii ajanhallinnan mestari Leo Stranius. Ajanhallintavalmennuksen lisäksi Leo työskentelee toiminnanjohtajana Kansalaisareenassa ja Helsingin kaupunginvaltuutettuna.

Webinaarit keskittyvät ajanhallintaan kolmessa erässä:
1. Ajanhallinnan perusteet (12.4., klo 18-19)
2. Kolmen askeleen malli asioiden hallintaan (syksy 2018)
3. Tehokkuutta päivään ja ajanhallinnan onnistumisen resepti (syksy 2018)

Voit osallistua joko vain yhteen osioon tai vaikkapa kaikkiin kolmeen! Tallenteet ovat Kumulan ja Specian jäsenten käytettävissä myös myöhemmin. Kaikki webinaarimme ovat jäsenillemme avoimia ja maksuttomia!

 

Ilmoittaudu webinaariin täällä. 

26.4. Miten neuvottelen palkkani?, Hämeenlinna
Torstai 26.4.

Lisätietoja tapahtumasta julkaistaan myöhemmin!

TOUKOKUU

16.5. Kirjastoalan esihenkilöpäivä, Tampere
Keskivikko 16.5. klo 9-16, Tampereen pääkirjasto Metso (Pirkkalankatu 2, Kuusi-sali)

Lisätietoja koulutuksesta ja koulutuksen ohjelman löydät  täältä.

Linkin takaa löydät myös illmoittautumislinkin koulutukseen!
Ilmoittaudu mukaan 8.5.2018 mennessä, tai mahdollisimman pian, jotta varmistat paikkasi koulutuspäivässä!

Koulutus löytyy myös Facebookista – käy tsekkaamassa tiedot täällä.

23.5. Kirjavinkkauswebinaari: sarjakuvat
Keskiviikko 23.5. klo 10-11
Kumulan kirjavinkkauswebinaarien toisessa osassa käsittelemme sarjakuvia! Kouluttajana toimii Kotkan kaupunginkirjastolla työskentelevä Markku Kesti.

Lisätietoja webinaarista seuraa vielä myöhemmin.
Webinaariin voi ilmoittautua huhtikuun alusta alkaen täällä!
Webinaareihin voi ilmoittautua mukaan aina niiden alkamishetkeen saakka.

Huomaathan, että ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sinun on luotava tunnus palveluun! Jatkossa voit ilmoittautua kaikkiin Kumulan webinaareihin samoilla tunnuksilla. Rekisteröityessäsi voit jättää organisaatiokohdan tyhjäksi.

***

 

 

 

MENNEET TAPAHTUMAT

25.1. Humanisti huipulle -tapahtuma opiskelijoille, Tampere
Tapahtuman teemoina ovat tulevaisuuden työskentelytavat, oman osaamisen tunnistaminen, uravalmiudet ja toimintaympäristöosaaminen. Tule kuuntelemaan ajankohtaiset puheenvuorot ja osallistu työpajoihin – tästä lähtee matka osaamisen huipulle! Tapahtuma on suunnattu humanististen tieteiden opiskelijoille ja se järjestetään yhteistyössä Akavan erityisalojen ja sen jäsenjärjestöjen kanssa.
Lisätietoja tapahtumasta löydät tapahtuman FB-eventistä. 

1.2. Kumula mukana Tuuni18 -tapahtumassa Oulun ammattikorkeassa
Kumula ständeilee ja pitää CV-sparrausta Oulun ammattikorkeakoulun Tuuni18 -tapahtumassa klo 10-14. Tervetuloa moikkaamaan kumulalaisia ja osallistumaan duunivisaan!

7.2. Kumula mukana Seinäjoen ammattikorkean yrityspäivässä
Tällä kertaa löydät Kumulan Seinäjoen ammattikorkeakoulutun yrityspäiviltä klo 10-14. Tervetuloa moikkaamaan kumulalaisia ja osallistumaan duunivisaan!

7.2. Kumula Tampereen yliopiston teemaviikoilla
Kumula ständeilee Tampereen yliopistolla yhdessä Akavan Erityisalojen ja sen muiden jäsenyhdistysten kanssa. Tervetuloa moikkaamaan kumulalaisia ständille!

7.2. Jäsenten after work, Seinäjoki
Keskiviikko 7.2., klo 16-17
Tervetuloa tapaamaan muita jäseniä ja kuulemaan alueen kunta- ja kulttuuritoimijoiden terveiset keskiviikkona 7. helmikuuta Seinäjoen taidehalliin.

16.00 Kahvitarjoilu, esittäytyminen, terveiset Kumulan ja Takun toimistolta.
16.30 Kirjailijan työstä kertomassa erityisesti lasten ja nuorten kirjallisuudesta tunnettu, Seinäjoen kaupunginkirjaston kirjastotoimenjohtaja Mervi Heikkilä.
16.45 Seinäjoen taidehallin näyttelykoordinaattori Sanna Karimäki-Nuutinen esittelee nykytaidetta, tapahtumia ja elämyksiä tarjoavan taidehallin historiaa ja toimintaperiaatteita.
17.00 Tutustuminen näyttelyihin Karimäki-Nuutisen johdolla.

Ilmoittautuminen tapahtumaan on päättynyt!

8.2. Unohda piilotyöpaikat, näin haet tarvetyöpaikkoja, webinaari
Torstai 8.2., klo 18-19
Miten suuntaat työnhakusi uudelleen niin, ettet joudu enää lähettämään kymmeniä hakemuksia vaan löydät helmet joita muut eivät näe? Mikä on tarvetyöpaikka, miten niitä haetaan ja voiko niitä löytyä myös kuntasektorilta?

Kumulan järjestämässä webinaarissa äänessä on Minna Rantama, Kumous Career Partnersin perustaja, joka on erikoistunut generalistien ja moniosaajien auttamiseen työnhakuasioissa.

Huomaathan, että ensimmäistä kertaa ilmoittautuessa sinun on luotava tunnus palveluun! Jatkossa voit ilmoittautua kaikkiin Kumulan webinaareihin samoilla tunnuksilla. Rekisteröityessäsi voit jättää organisaatiokohdan tyhjäksi.

15.2. My fair lady -musikaali-ilta, Oulu
Ilmoittautuminen tapahtumaan päättynyt. Tapahtuma on täynnä.

Julkaistu 18.02.2018

Takaisin ylös
© 2018 Kumula