Liity jäseneksi

Työnäyteuudistus valmisteltava huolella

Työministeri Jari Lindströmin esittelemä ajatus työnäytteestä puhuttaa edelleen. Työnäytteen taustalla on ajatus palkattomasta työjaksosta, jonka aikana potentiaalinen työntekijä vakuuttaa mahdollisen työnantajan kyvyistään. Työnantajalla ei ole siis riskiä palkanmaksusta, työnhakija saa työpaikan ja lopulta kaikki voittavat.

Työmarkkinoilla on nyt kuitenkin huutava pula luottamuksesta. Pitkään jatkunut soutaminen ja huopaaminen kilpailukykysopimuksen kanssa on ajanut työmarkkinaosapuolia nurkkiinsa. Nyt pöytään tuotiin uusi aloite, jonka keskiössä on nimenomaan luottamus.

Luottamus siihen, ettei työnäytteitä ketjuteta. Luottamusta siihen, että kysymys on oikeista työmahdollisuuksista. Luottamusta siihen, ettei elämästä synny työnäytteiden, työkokeilujen, koeaikojen ja määräaikaisuuksien silppua, jossa tehdystä työstä ei makseta palkkaa vaan armopaloja.

Työnäyte kuulostaa kuitenkin oikeasti ihan hyvältä avaukselta. Se voi parhaimmillaan tarjota uuden väylän työntekijöiden ja työnantajien kohtaanto-ongelmaan varsinkin suorittavaa työtä tekevien parissa. Miksei sitä voisi siis kokeilla kun ”kokeilukulttuuri” sisältyy muutenkin hallituksen repertuaariin?

Jos työnäytteestä tulee todellisuutta, soisin että sen valmisteluun paneuduttaisiin huolella sen vaikuttavuusarviointia ja tasa-arvovaikutuksia myöten. Työmarkkinaosapuolten luottamus ansaitsisi paremmin valmisteltuja uudistusesityksiä kuin hallituksen aiemmat roiskaisut.

Jaa sivu: