Liity jäseneksi

Akavan Erityisalojen jäsenohjeet mielenosoitukseen 18.9

SAK:n, Akavan ja STTK:n liittojen jäsenet osoittavat mieltään kansalaistapahtumassa Helsingin Rautatientorilla perjantaina 18. syyskuuta kello 11 alkaen. Akavan Erityisalat on mukana mielenilmauksessa.

Palkansaajien laillisella mielenilmauksella 18.9. puolustetaan työmarkkinajärjestöjen vapaata oikeutta sopia työ- ja virkaehtosopimuksista ja vastustetaan maan hallituksen yksipuolisia päätöksiä heikentää palkansaajien työehtoja.

Hallitus ilmoitti tiistaina muun muassa vuosilomaoikeuden rajoittamisesta, sairausloman palkattomasta karenssipäivästä, arkipyhien palkattomuudesta sekä ylityö- ja sunnuntaikorvauksien leikkaamisesta pakottamalla. Kyse on heikennysten lisäksi oikeudellisesti erittäin merkittävistä sopimisoikeutta ja työntekijän suojelua koskevasta periaatteesta. Esitykset ovat perustuslain kannalta ongelmallisia.

Miten osallistua?

Jäsenillämme on oikeus osallistua tähän poliittiseen mielenilmaukseen virkasuhteisia lukuun ottamatta. Jos päätät osallistua 18.9.-mielenosoitukseen, huomaa, että kyse ei ole lakosta. Jos käytät osallistumiseen työaikaasi, työnantajalla ei ole palkanmaksuvelvollisuutta. Liitto ei maksa lakkoavustusta tai matkakorvausta.

Akavan Erityisalat osallistuu tapahtumaan ja kehottaa jäseniään mahdollisuuksiensa mukaan osallistumaan. Mielenosoitukseen ovat ammattiliittojen jäsenten lisäksi tervetulleita kaikki, jotka ovat huolestuneita hallituksen tavasta tehdä leikkauksia ja romuttaa sopimusyhteiskuntaa.

Lähetä terveisesi hallitukselle! Palkansaajien keskusjärjestöt ovat avanneet osoitteessa terveisethallitukselle.fi sivuston, jossa voit lähettää terveisesi hallitukselle.

Osallistu myös somessa: #stop.

Klikkaa  tapahtumasivulla osallistun-painiketta, jos kannatat mielenilmaisua.

Mielenilmauksen tietopankkina toimivat facebook-yhteisösivut

Tapahtumaan järjestetään yhteiskuljetuksia alueilta. SAK:n aluetoimistot laittavat tästä tietoa  tapahtumasivulle. Kyydit järjestetään yhteistyössä Akavan ja STTK:n aluetoimijoiden kanssa.

Maarit Helén
puheenjohtaja, Akavan Erityisalat

Salla Luomanmäki
toiminnanjohtaja, Akavan Erityisalat

Avainsanat:

Jaa sivu: