Liity jäseneksi

Akava kehottaa liittojaan nostamaan järjestövalmiutta

Akava on useaan otteeseen todennut olevan valmis palaamaan neuvottelupöytään. Yhteiskuntasopimuksen kariutuminen ei ollut tässä tilanteessa kenenkään voitto. Kolmas kierros ja sopimusneuvottelujen aloittaminen uudelleen olisi merkinnyt myös työmarkkinaosapuolten luottamuksen ilmaisua. Maan hallitus ei kuitenkaan halunnut enää neuvottelupöytään palata ja nyt tuo tärkeä luottamuksen palanen jäi uupumaan. Astuttiin askel vielä syvemmälle suolle.

Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder totesi tänään, että jos maan hallituksen kanssa ei voi neuvotella, kehottaa keskusjärjestö liittojaan nostamaan järjestövalmiuttaan. Palkkauksen, työaikojen, lomapäivien ja työelämän pelisääntöjen tuntuvat heikennykset puraisevat varsikin naisvaltaisia alipalkka-aloja tuntuvasti. Tätä on vaikea hyväksyä.

Hallituksen toimet ovat vahingoittaneet vakavasti suomalaista sopimusyhteiskuntaa. Toimet saattavat rikkoa myös voimassaolevia kansainvälisiä sopimuksia, ja perustuslainmukaisuudenkin kanssa saattaa olla vähän niin ja näin.  Nyt näitä jälkiä pitäisi kuitenkin päästä korjaamaan, ja se onnistuu vain yhteistyöllä ja yhteisen neuvottelupöydän ääressä.

Tällä hetkellä me keräämme tietoa yhdessä muiden liittojen kanssa miten kaavaillut säästötoimet vaikuttavat jäseniimme, mitkä ammattiryhmät ovat eniten uhattuina ja miten muut kunta-alan liitot menettelevät. Seuraamme tiivisti miten työmarkkinatilanne kehittyy, ja tiedotamme jäsenillemme miten asia etenee. Tässä vaiheessa kannattaa varmistaa, että omat yhteystietosi Kumulassa ovat ajan tasalla.

Jaa sivu: