Kiinnostaako jäsenyys?

Tule mukaan, liity jäseneksi ja hyödynnä kattavat jäsenpalvelumme

Kumula on kuntien asiantuntijoiden ja kunta-alaa lähellä työskentelevien korkeakoulutettujen sekä alaa opiskelevien oma ammattijärjestö. Jäsenenä olet osa kuntien asiantuntijoiden laajaa yhteisöä ympäri Suomen. Kumulan jäsenet kuuluvat myös Akavan Erityisalat -ammattiliittoon.

Liity jäseneksi

Jäsenistömme koulutustausta on moninainen

Kumula on ammattijärjestö, johon kuuluu mm. kirjastoalan ja hallinnon asiantuntijoita ja esihenkilöitä sekä monia muita kunta-alan ammattilaisia.

Esimerkkejä kumulalaisten ammateista:

 • kirjastonhoitaja
 • palvelupäällikkö
 • kirjastonjohtaja
 • talouspäällikkö
 • hallintojohtaja
 • kehittämispäällikkö
 • henkilöstösuunnittelija
 • hankinta-asiantuntija
 • tarkastaja
 • tietohallintojohtaja
 • ruokapalvelupäällikkö

Tutustumalla kumulalaisten yleisimpiin ammattinimikkeisiin niin huomaat, että jäseniämme on miltei kaikilla kunnan toimialoilla. Jäsentemme tutkinnot ja pääaineet vaihtelevat, koska jäseneksi voi liittyä myös toimensa ja / tai tehtävänsä perusteella.

Yleisimmät ammattinimikkeet

Yhdessä Akavan Erityisalojen kanssa

Ymmärrämme, mitä kunta-alan vaativa asiantuntijatyö tarkoittaa. Valvomme jäsentemme ammatillisia, taloudellisia ja sosiaalisia etuja työmarkkinoilla. Tehtävämme on neuvoa ja auttaa jäseniämme työsuhdekysymyksissä sekä edistää heidän palkkaustaan. Tuemme jäseniämme kaikissa työelämän eri vaiheissa.

Jäsenemme kuuluvat keskusjärjestö Akavaan kattojärjestömme Akavan Erityisalojen  kautta. Kumulalaiset saavat Akavan Erityisaloista ura- ja lakipalveluita, vakuutuksia ja vapaa-ajan etuja. Edistämme jäsentemme ammatillisen osaamisen kehittymistä alan koulutuksilla ja tarjoamalla väylän verkostoitumiseen ja vertaistukeen kollegojen kanssa. Kumulan ja Akavan Erityisalojen koulutukset ja tapahtumat ovat kumulalaisille maksuttomia.

Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO luottamusmiehineen edustaa ja auttaa kumulalaisia työpaikoilla sekä neuvottelupöydissä.  Akavan Erityisalat neuvottelee JUKOssa mm.  työehtosopimuksista. Jäsenyyteemme sisältyy myös työttömyyskassa Erkon jäsenyys. Kun liityt Erkon jäseneksi voit alkaa kerryttää ansiopäivärahaan oikeuttavaa työssäoloehtoa. Jos jäät työttömäksi, Erkon jäsenenä olet oikeutettu ansiopäivärahaan, mikäli sen edellyttämät työssäoloehdot täyttyvät.

Tuemme ammatillista kehittymistä

Kaikki koulutuksemme ovat jäsenillemme ilmaisia. Niitä on tarjolla sekä verkossa että lähikoulutuksina eri puolella Suomea. Saat tapahtumistamme ammatillista vertaistukea ja uusia ideoita urallesi. Akavan Erityisalojen urapalveluista voit varata henkilökohtaista valmennusta.

Opiskelijajäsenyys kannattaa

Kumulaan kannattaa liittyä jo opintojen alkuvaiheessa. Saat hyödynnettäväksesi kaikki jäsenedut ja -palvelut, verkostoidut alan kollegojen kanssa sekä pääset mukaan jäsentapahtumiin ja -koulutuksiin. Kauttamme saat myös vinkkejä työnhakuun, työharjoitteluun tai työuran alkuun. Järjestämme myös vain opiskelijoille kohdennettuja tapahtumia. Huolehdimme, että opiskelijoilla ja vastavalmistuneilla osaajilla olisi mahdollisimman hyvät mahdollisuudet työelämässä.

Opiskelijan jäsenmaksu 8€/kk

Maksat opiskelijajäsenmaksua, jos olet läsnä olevaksi ilmoittautunut tutkinto-opiskelija. Olet oikeutettu opiskelijamaksuun myös, vaikka teet opintojen ohella kesätöitä tai kausitöitä, osa-aikatöitä tai harjoittelun.

Siirtyminen toisesta kassasta tai liitosta

Liiton ja kassan vaihtaminen onnistuu helposti ja nopeasti, jos olet työsuhteessa. Erkon jäsenmaksu sisältyy maksamaasi ammat­tiliiton jäsenmaksuun. Kun olet työsuhteessa ja vaihdat liittoa, toimi näin:

 1. Täytä ja lähetä Kumulan jäsenhakemus.
 2. Odota, että saat hyväksymisviestin.
 3. Tee eroilmoitus entiseen liittoosi/kassaan, eropäivä on Kumulan jäsenyyden aloituspäivää edeltävä päivä.

Suosittelemme, että ajoitat liittymisen alkamaan kalenterikuukauden alusta jäsenmaksujen laskemisen helpottamiseksi. Jäsenmaksujen tulee olla maksettuina edelliseen työttömyyskassaan tai ammattiliittoon eroamishetkeen asti kyseisen kassan / liiton sääntöjen määräämällä tavalla.

Työttömyyskassaa voit vaihtaa vain ollessasi palkallisessa työsuhteessa. Esimerkiksi työttömänä tai hoitovapaalla ollessasi et voi vaihtaa työttömyyskassaa, mutta voit vaihtaa liittoa ja jäädä entisen kassan jäseneksi siihen asti, että palaat työsuhteeseen.

Kysyttävää liittymisestä?

Akavan Erityisalojen jäsenpalvelut auttavat liittymistä koskevissa asioissa.

Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika: ma-pe klo 9 – 16.
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Ota yhteyttä jäsenasioissa

Neetta Eriksson Palvelu- ja koulutussuunnittelija neetta.eriksson@kumula.fi 040 124 55 71