Liity jäseneksi

Jäsenmaksu

Kumulan jäsenmaksu vuonna 2018 on 1,1% bruttotuloista.

Mikäli sinulla ei ole ennakonpidätyksen alaisia palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia, jäsenmaksusi on vain 10 euroa kuukaudessa. 

Palkansaajat

Jäsenmaksu maksetaan kaikista ennakonpidätyksen alaisista tuloista, joihin kuuluvat bruttopalkka, lomakorvaukset, lomaraha ja luontaisetuudet (mm. lounas-, auto- ja puhelinetu). Myös työttömyyskassan (Erityiskoulutettujen työttömyyskassa ERKO) maksamasta etuudesta maksetaan jäsenmaksu, jonka ERKO perii automaattisesti.

Prosentuaalista jäsenmaksua ei makseta bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista, kilometrikorvauksista, opintotuesta, apurahoista, Kelan maksamista etuuksista tai sivutoimisen yrityksen tuloista.

Opiskelijat

Mikäli käyt opiskeluaikana palkkatyössä, työtuloista maksetaan prosentuaalinen jäsenmaksu normaaliin tapaan. Muissa tapauksissa opiskelijajäsen on vapautettu jäsenmaksusta.

Eläkeläiset

Eläkkeellä olevien jäsenmaksu on kiinteä 70 euroa vuodessa (5,83 euroa/kk). Jos olet jäänyt eläkkeelle kesken vuoden, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta kertamaksuna.

Jäsenmaksut huomioidaan verovähennyksinä

Jäsenmaksusi on automaattisesti verovähennyskelpoinen. Vuotuinen nettomaksusi on siten 55 % vuoden aikana maksamistasi jäsenmaksuista. Voit ilmoittaa jäsenmaksusi myös ennakkoon uusiessasi esimerkiksi verokorttiasi, ja siten jäsenmaksut huomioidaan veroprosenttia laskettaessa.

Akavan Erityisalat ry ilmoittaa tiedot kerran vuodessa veroviranomaiselle.

Jäsenmaksun maksaminen

Voit maksaa jäsenmaksusi joko itsenäisesti tai toimittamalla työnantajalle valtakirjan, jonka perusteella jäsenmaksu voidaan pidättää suoraan palkastasi. Yksi kopio valtakirjasta palautetaan Akavan Erityisalojen toimistoon, toinen jää työnantajallesi ja kolmas itsellesi.

Jos haluat maksaa jäsenmaksut itse, se onnistuu helpoiten Akavan Erityisalojen verkkoasioinnin kautta. Samasta paikasta voit myös anoa jäsenmaksualennusta jos et ole palkkatyössä.

Näin maksat jäsenmaksusi verkkoasioinnissa

Akavan Erityisalojen jäsenten verkkoasioinnissa pääset katselemaan jo maksettuja jäsenmaksujasi ja hoitaa tulevat maksut kätevästi. Verkkoasiointi korvaa aiemmin kotiin lähetetyt viitenumerot.

  1. Kirjaudu verkkoasiointiin osoitteessa https://verkkoasiointi.akavanerityisalat.fi. Jos et ole käyttänyt palvelua aiemmin, tilaa itsellesi salasana unohditko salasanasi? -painikkeen kautta.
  2. Valitse etusivun vasemmasta valikosta kohta jäsenmaksut. Jäsenmaksusivulta näet, kuinka paljon jäsenmaksuja ja miltä ajalta olet tänä vuonna maksanut.
  3. Valitse Jäsenmaksu-sivun oikealla laidalta aika, jolta haluat maksaa jäsenmaksut. Täytä bruttoansiot-kohtaan bruttopalkkasi, jonka olet kyseisellä ajanjaksolla saanut.
    Järjestelmä laskee sinulle automaattisesti jäsenmaksun suuruuden, jonka näet hieman alempaa maksukohdassa.
  4. Klikkaa siirry maksamaan ja käytä Paytrailia maksaaksesi maksun omasta pankistasi.

Kysyttävää jäsenmaksuun liittyen?

Akavan Erityisalojen jäsensihteerit auttavat jäsenmaksuun liittyvissä asioissa.

Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika arkisin klo 9–14
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Jaa sivu: