Liity jäseneksi

Jäsenmaksu

Kumulan jäsenmaksu vuonna 2020 on 1,1 prosenttia bruttotuloista. Jäsenmaksu maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sis. lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut, kuten mm. lounas-, auto- ja puhelinedut sekä ns. tukipaketit irtisanomistilanteessa).

Jäsenmaksua ei makseta bonuksista, optioista, tulospalkkioista, päivärahoista, kilometrikorvauksista ja sivutoimisen yrityksen tuloista. Mikäli olet varusmies- tai siviilipalveluksessa, sinut on vapautettu minimijäsenmaksusta.

Prosentuaalinen jäsenmaksu maksetaan myös työttömyyskassan maksamista etuuksista. Erityiskoulutettujen työttömyyskassa Erko perii jäsenmaksun automaattisesti maksamistaan etuuksista.

Opiskelijana olet vapautettu jäsenmaksuista. Jos kuitenkin teet töitä opintojen ohella, jäsenmaksusi on prosentuaalinen ja se maksetaan ennakonpidätyksen alaisista palkkatuloista (sisältäen lomakorvaukset, lomarahat ja luontoisedut) sekä työttömyyskassan maksamista etuuksista. Aikuiskoulutustukea saavat jäsenet maksavat 1.1.2020 alkaen oman jäsenyhdistyksensä mukaista prosentuaalista jäsenmaksua. Huom! Päivitäthän jäsentietosi tästä

Ulkomailla asuva maksaa jäsenmaksua 8 €/kk (10€/kk vuonna 2019) (ei koske lähetettyä työntekijää).

Eläkeläisten jäsenmaksu maksetaan kerran vuodessa, jolloin maksu on 96 euroa (70 euroa vuonna 2019). Jos jäät eläkkeelle kesken vuotta, jäsenmaksu peritään vain loppuvuoden osalta 8€/kk (5,83€/kk vuonna 2019).

Mikäli sinulla ei ole palkkatuloja tai työttömyyskassan maksamia etuuksia yhdeltäkään päivältä, jäsenmaksusi suuruus on 8 euroa kuukaudessa (10 euroa vuonna 2019). Muista päivittää jäsentietosi saadaksesi minimimaksun!

Kysymykseen voivat tulla esim. seuraavat tilanteet: olet perhevapaalla, saat apurahaa, olet palkattomalla sairaslomalla, saat kuntoutustukeasaat omaishoidontukea tai olet työtön ja saat Kelan etuutta.
 

Jäsenmaksun maksaminen

Voit maksaa jäsenmaksusi joko itsenäisesti tai toimittamalla työnantajalle valtakirjan, jonka perusteella jäsenmaksu voidaan pidättää suoraan palkastasi. Yksi kopio valtakirjasta palautetaan Akavan Erityisalojen toimistoon, toinen jää työnantajallesi ja kolmas itsellesi.

Jos haluat maksaa jäsenmaksut itse, se onnistuu helpoiten Akavan Erityisalojen verkkoasioinnin kautta. Samasta paikasta voit myös anoa jäsenmaksualennusta jos et ole palkkatyössä.

Näin maksat jäsenmaksusi verkkoasioinnissa

Akavan Erityisalojen jäsenten verkkoasioinnissa pääset katselemaan jo maksettuja jäsenmaksujasi ja hoitaa tulevat maksut kätevästi. Verkkoasiointi korvaa aiemmin kotiin lähetetyt viitenumerot.

  1. Kirjaudu verkkoasiointiin osoitteessa https://verkkoasiointi.akavanerityisalat.fi. Jos et ole käyttänyt palvelua aiemmin, tilaa itsellesi salasana unohditko salasanasi? -painikkeen kautta.
  2. Valitse etusivun vasemmasta valikosta kohta jäsenmaksut. Jäsenmaksusivulta näet, kuinka paljon jäsenmaksuja ja miltä ajalta olet tänä vuonna maksanut.
  3. Valitse Jäsenmaksu-sivun oikealla laidalta aika, jolta haluat maksaa jäsenmaksut. Täytä bruttoansiot-kohtaan bruttopalkkasi, jonka olet kyseisellä ajanjaksolla saanut.
    Järjestelmä laskee sinulle automaattisesti jäsenmaksun suuruuden, jonka näet hieman alempaa maksukohdassa.
  4. Klikkaa siirry maksamaan ja käytä Paytrailia maksaaksesi maksun omasta pankistasi.

Kysyttävää jäsenmaksuun liittyen?

Akavan Erityisalojen jäsensihteerit auttavat jäsenmaksuun liittyvissä asioissa.

Puhelin: 0800 135 370
Puhelinaika arkisin klo 9–14
Sähköposti: jasenpalvelut@akavanerityisalat.fi

Jaa sivu: