Liity jäseneksi

Paremman työelämän puolesta

Edustamme ja autamme jäseniämme työelämän kaikissa vaiheissa

Sopimusedunvalvonta

Kunta-alan työ- ja virkaehtosopimuksessa sovitaan useimpien kunta-alan ammattien työsuhteen ehdoista. Sopimustoiminta on tärkeintä osaamisaluettamme. Työskentelemme jatkuvasti kunta-alan työehtojen kehittämiseksi ja jäsentemme työhyvinvoinnin parantamiseksi. Teemme myös tiivistä yhteistyötä Akavan Erityisalojen jukolaisten luottamusmiesten kanssa sekä toimimme vahvana edunvalvojana kaikille jäsenillemme.                         

Palvelussuhdeneuvonta

Akavan Erityisalojen sopimusasiantuntijat ja juristit auttavat jäseniämme palkkaukseen, työ- tai virkasuhteen ehtoihin, työlainsäädäntöön, työ- tai virkaehtosopimukseen tai alasi työmarkkinoihin ja työllistymiseen liittyvissä kysymyksissä.

Olemme tukenasi, jos työpaikallasi asiat eivät mene kuten pitäisi. Usein kyseessä on työnantajan kanssa syntyneet erimielisyydet esimerkiksi palkkauksesta, lomaoikeuksista tai muista työehtokysymyksistä. Me huolehdimme, että jäsenemme saavat sen, mistä on sovittu. 

Arvokas kuntatyö

Me tunnemme kunta-alan asiantuntijatyön. Ymmärrämme hyvin millaisia paineita ja vaatimuksia viranhaltijoihin ja työntekijöihin kohdistuu. Pyrimme myös varmistamaan, että kuntalaisetkin ymmärtäisivät edustamiemme ammattilaisten ja osaamisen merkityksen.

Käänny asiantuntijoidemme puoleen

Akavan Erityisalojen työsuhdejuristit auttavat lakien tai työehtosopimusten tulkinnassa. Kunta-alan työ- ja virkasuhdenneuvonnan tavoitat helpoimmin työsuhdeneuvonnan yhteydenottopyynnöllä. Tämän jälkeen Akavan Erityisalojen juristit ovat sinuun henkilökohtaisesti yhteydessä.

Työsuhdeneuvonnan ja lakipalveluiden yhteystiedot

Lakimiesneuvonta, julkinen sektori 0800 135 380
Lakimiesneuvonta, yksityinen sektori 0800 135 350
(numerot ovat maksuttomia)
Puhelinaika arkisin klo 9 - 14

Lakimiesneuvonnan ryhmäsähköposti: tyosuhdeneuvonta@akavanerityisalat.fi

Huom! Kerro viestissä nimesi, puhelinnumerosi, jäsennumerosi, jäsenyhdistyksesi, työnantajasektorisi (yksityinen, kunta, valtio, korkeakoulu, järjestö, seurakunta, ammatinharjoittaja/yrittäjä) ja kuvaus siitä, millaisessa asiassa tarvitset apua.

KVTES 2020-2021

Tutustu voimassa olevaan kunnalliseen yleiseen työ- ja virkaehtosopimukseen täällä.

Lisätietoja edunvalvonnasta Kumulassa:

toiminnanjohtaja Jussi Näri, jussi.nari@kumula.fi, 0400 816 284

 

 

Avainsanat:

Jaa sivu: